survivor

Första dagen på universitetet är över och på väg hem kändes det riktigt bra. Dock är jag inte alls lika övertygad för stunden. Imorgon kommer en vän över med två böcker och ett häfte som jag skall använda till kursen jag nu läser. Så har bestämt att jag ska ge det en chans men det känns inte helt rätt. Utbildningen är på 3½ år och om man vill kan man plugga ett halvår till och få en magisterutbildning. Men tänk att läsa något du sen känner är helt onödigt? Känns som jag just nu skulle vilja satsa på foto men finns ju knappt något att studera inom det. Under fotbollsträningen ikväll kände jag en slags panik-känsla över att jag inte har valt rätt linje och som inte ville försvinnan innan jag berättade hur jag kände för mina föräldrar och underbara som de är sa det att var helt okej om jag bestämmer mig för att hoppa av. Men sa att jag tänkte ge det en chans vilket de tycker är rätt beslut. Så nu ska jag sätta mig och skriva rent anteckningarna jag anteckna idag på föreläsningen som kan vara runt sju-åtta a4 sidor men skönt att ha det renskrivet ifall jag fortsätter kursen!

Vilket är ditt drömyrke? Marinbiologi är nog mitt absoluta drömyrke.
Dock finns det en massa jobb jag skulle kunna tänka mig; sjuksköterska, sjukgymnast, geolog(?) etc.

Stockholms Universitet

Nikon D90 AF-S nikkor 18-55mm / Close-Up filter +10

Med världens sprängande huvudvärk går jag nu och lägger mig. Bussen går 07.29 imorgon här hemifrån och har en känsla av att jag kommer ha fult upp imorgon, verkligen fullt upp. Nu känns det mer som jag är laddad för detta upplägg och det tack vare Åke, så tack för att du fick mig tänka på att alltid kan plugga något annat efter denna utbildning. Har packat lite för imorgon, fixat ipoden med låtar och nu är det bara att krypa ner till kojs.

Vi hörs efter min första dags som student på universitetet..

Crossroad

Tog nyss en powernap å när jag vaknade insåg att jag missat ett samtal, ett viktigt sådant. Från Stockholms universitet, jag har kommit in på förskolelärareprogrammet. Nu måste jag ta beslutet att tacka ja eller nej, men vad ska jag välja? Vill jag verkligen jobba med det här för resten av mitt liv? Inte lika säker på det längre. Mina föräldrar tycker jag ska tacka ja, för jag kan alltid hoppa av senare men jag vet fan inte.

Jobbade idag med barnen och det är verkligen ett jobb som är skönt, man glömmer bort allt och lägger all tid på barnen och har det bra. Men samtidigt, för resten av mitt liv? Jobbade nio till fyra och imorgon skall jag jobba 8 till fyra. Ska strax iväg på fotbollsträning och ikväll gäller det bara att fundera på hur jag vill göra..

Någon som kan ta detta beslut för mig?