Att redigera ögon

Jag har fått en hel del kommentarer kring hur jag redigerar ögonen i mina bilder, vilket program jag gör det i och så vidare. Nu har jag bestämt mig för att testa mig på att förklara för er hur jag går tillväga..

Före- och efterbild (klappar mig själv på axeln, min allra första photoshop animation wihoo)

-` Tillvägagångssätt ´-


1. Det första ni ska göra är att öppna upp den billd ni vill redigera ögonen på. Jag använder mig av Photoshop CS5 men funkar förmodligen ungefärligt likadant i de övriga versionerna..2. Dags att markera irisen, antingen med Marquee tool eller lassot. Ett tips kan vara att använda quick selection tool, vilket jag oftast börjar med och om det inte fungerar använder jag lasso tool (för att markera andra ögat måste du håll ned shift)..

Marguee tool tycker jag är svårt då irisien inte ofta är perfekt rund vilket innebar att man utesluter en del av irisien. Men självklart ska du prova dig fram för att se vilket verktyg du trivs bäst med!3. Nu dags för att experimentera, gå in på Filter > Sharpen > Smart Sharpen och välj ett värde du gillar..4. Och nu var det klart..


Det var riktigt tidskrävande att göra ett sådant här inlägg så nu hoppas jag att ni förstår, eller fått lite hjälp på vägen. Har förklarat så gott jag förmår och hoppas det räcker! Good luck friends..