kvällspromenad


Instagram → malinmillesundin   

Nu har det gått fyra dagar sen operationen och jag börjat sakta men säkert återhämta mig. Igår tog jag en långpromenad utan kryckor och det kändes otroligt skönt, även fast knät var otroligt trött efteråt. Som sagt så opererades jag i onsdags, läkarna misstänkte att jag hade en trasig menisk som de skulle gå in och reperera. Väl inne i operationsrummet och skulle bli sövd, sprutade de in narkosen i kanlyen på handen och det gjorde riktigt ont. Aj aj aj! Det brann i hela armen och upp till axeln, där jag nu har fina små blåmärken haha. De saktade ner hastigheten på narkosen och till slut orkar jag inte hålla ögonen öppna och jag somnade.

När jag vaknade upp från operationen märkte jag att jag inte hade en skena på benet, som jag skulle ha fått ifall menisken varit trasig, så jag anade oro. När läkaren kom några minuter senare fick jag beskedet jag inte ville ha, korsbandet var av. Är nu uppbokad för ytterligare en operation, en mer komplicerad operation, där de ska rekonstruera korsbandet. Nu består mina dagar av vila, smärtstillande och rehabträning. Inte direkt hur jag vill spendera min absolut sista sommarlov innan examen. Men det är bara att gilla läget, bryta ihop och komma igen!  

midsommarfirandeDagen har spenderats med min kära familj. Trots min "husarrest" som jag kallar min order om sängliggande blev riktigt trevlig stund med god mat och dryck, med lite sällskapsspel. Självklart vann jag yatzy, inte en men två gånger haha. Tur i spel och otur i kärlek? Haha. Nu ska jag sova och försöka hålla mig till sängs imorgon, denna dag har varit väldigt smärtsam och kan inte riktigt förstå varför.. Hursom, godnatt :}

sängliggande till operationen

 

Så har jag lyckats ännu en gång att skada knät, fast den här gången den så kallade friska knä. Dock är den inte så frisk längre. Kan inte sträcka eller böja på det fullt ut så efter att ha suttit på Knäakuten på Sofiahemmet hela onsdagsförmiddagen slutade det hela med att jag blev priopatient och ska opereras nästa vecka. Får väl vara glad att jag slipper vänta i tre månader på operationstid!

Har fått order om att vara sängliggande med knät i högläge. Finns det något tråkigare? Sommrlov och jag måste ligga till sängs. På ett sätt förstår jag det då smärtan ökar drastiskt när jag står och går (läs: hoppar på kryckor) så får göra det nästa av situationen. Hoppas dagarna fram till onsdag rullar på...